Urejanje okolice je lahko tudi prijetno in poceni

Ko gradimo hišo nobeden ne pazi na okolico hiše, zato se odpadni material in embalaža prosto razsipata okrog hiše. Ko pa smo z gradnjo hiše okvirno zaključili, ali vsaj postorili najbolj umazana opravila, kot je fasada, izdelava ometa in ostrešja, potem moramo poskrbeti tudi za okolico hiše, saj urejena okolica predstavlja podaljšek naše hiše, katera je bodočim obiskovalcem vidna najprej. Urejanje okolice je lahko precej drago in zahtevno opravilo, v kolikor za ta namen najamemo strokovnjake. Lahko pa okolico uredimo sami in tako ogromno privarčujemo. Prednost tega da za okolico hiše poskrbimo sami je ta, da si lahko okolico uredimo tako kot le mi želimo. Urejanje okolice je opravilo, kjer lahko z iznajdljivostjo in kančkom domišljije z odpadnega materiala in predmetov, katerih življenjska doba je že potekla, ustvarimo čudovite dodatke za naše vrtove in okolico hiše. Odpadni kamen za polaganje, ki smo ga položili na cokel fasade, lahko izkoristimo in uporabimo za izdelavo čudovitega mozaika na poti okrog hiše in tako privarčujemo, saj nam ni potrebno kupiti tlakovcev, z rezultatom pa boste zelo zadovoljni, saj tla okrog hiše ne bodo tako monotona, kot z standardnimi rešitvami.

Z odpadno opeko lahko na vrtu izdelate čudovit zidan žar, v katerem boste razveseljevali družino z pečenim mesom in drugimi dobrotami.

Pravo pašo za oči predstavlja tudi skrbno izdelan ribnik iz odpadnega kamenja in nekoliko okrasnih rastlin.

Iz odpadnih lesenih palet na katerih nam dostavijo strešno kritino, lahko izdelamo zunanjo vrtno mizo, ki jo bomo uporabili pri postrežbi kave našim gostom.

V kolikor   je v vas le delček domačega mojstra bo urejanje okolice za vas zagotovo zanimivo in zabavno opravilo, ki se ga boste z veseljem lotili.